lauantai 12. heinäkuuta 2008

Kesätyyli

Tyyli-/teemamieltymykseni vaihtelevat kausittain ja vuosittain. Toki käytän aina edellisen kesän lemppareitani seuraavanakin vuonna, mutta yhdistelen vaatteita erilailla ja uusia vaatekappaleita etsiessä haen jo eri tyyppisiä löytöjä.

















Tämän kesän tyylini sain ideoita jo viime vuoden loppupuolella kun näin Sovitus-elokuvan. Siinä oli naispääosassa Keira Knightley ja hänellä oli yllään joitain ohuita, kukallisia sifonkivaatteita (en ole kyllä mikään kangastuntija). Ne pukivat häntä erinomaisesti. Ohuen kankaan liikkuvuus, viileys, laskeutuvuus ja läpikuultavuus yhdistettynä hillittyihin rypytyksiin ja röyhelöihin sekä kuviointiin – niihin ihastuin. Liiasta röyhelöisyydestä en pidä. Sellaiset vaatteet sopivat erinomaisesti langanlaihalle Keiralle, mutta itseni kohdalla en ollutkaan sitten ihan varma. Kovasti tekisi kyllä mieli. Mielestäni tällaisista kankaista valmistetuissa mekoissa pitkä helmakin voi toimia erinomaisesti vaikka yleensä olenkin ollut niitä kohtaan epäileväinen. Muiden kangasmateriaalien suhteen en sitten olekaan niin varma... Ilokseni bongasin Zaran kesämallistosta runsaasti tähän tyyliin sopivia vaatteita. Zara kuitenkin VOI olla aika hintava (ainakin kaikkien kivojen vaatteiden osalta) ja niinpä päätin vielä jäädä odottelemaan alennusmyyntejä...Hyves.net / Zara
Sovituksesta lainatun teeman tyyli on myös erittäin naisellinen ja kaipa jokseenkin romanttinenkin. Itse en ole mikään yltiöromantikko ole, mutta kesä on kliseisesti sanottuna rakkauden aikaa. No pöh. Ihan sama minulle. Kukat sopivat tähän samaan määritelmään. Lemppareitani vaatteiden kuvioinnissa ovat tänä kesänä suht vaaleat, luonnollisen näköiset kukat (=ei sellaisia tietokoneella tehdyn näköisiä kukkia joita vastaavan tapaisiakaan ei luonnosta löydä), ja ruusut.

Pidän myös kovasti vähän alle puoleen reiteen yltävistä shortseista. Tämä kyllä on varmaan voimassa joka kesä , mutta aikaisemmista vuosista poiketen haluaisin nyt kovasti löytää sellaiset vähän kuluneet, rennot farkkushortsit. Ne olisivat monikäyttöiset – niistä löytää ripauksen romantiikkaa, rokkia ja rantaa. Pellavasekoitekin voisi olla kiva vaihtoehto. Minua viehättävät nyt myös sellaiset hieman korkealle nousevat alaosat. Jos kyseessä olisivat shortsit tai housut niin yhdistäisin ne oitis johonkin löyhään/kookkaaseen paitapuseroon tai muuhun sellaiseen.
Olen myös etsinyt koko kesän paitismekkoa. H&M:llä luulin jo löytäneeni kivan sellaisen, pirtsakan turkoosin, mutta eipä ollut minulle istuvaa mallia... Paitismekko olisi niin kiva, rento ja muunneltava. Alle legginsit, hiukset miten vaan, aurinkolasit, koruja, erilaisia laukkuja... Kaapin perältä löytyy aina jotain joka voisi sopia paitismekon seuraksi.

Ja kesällä saa mielestäni olla hiuksissa huoleton pieni pörröisyys ja kevyt meikki. Mielestäni paksu pakkeli näyttää kesällä aina jotenkin oudolta vaikka talvella se näyttäisikin ihan normaalilta arkiehostukselta. Meikkivoiteen käyttöäkin pyrin välttämään ja korvailen sitä peitepuikolla – mutta kukin tyylillään, kaikki ei sovi kaikille.

PS. Farkku- ja farkkushortsijuttua löytyy DenimBlog.comista.

Ei kommentteja: